Holland Vazen

Holland Vazen

Op zoek naar een mooie vaas, die echt “Nederland” uitstraalt? De keramieken Holland vazen zijn gevormd naar onze kleine landje en zijn een technisch hoogstandje.

Aan de bovenkant van de vaas zijn de contouren van Nederland te herkennen en de vaas is verkrijgbaar in verschillende traditionele Nederlandse kleuren. Met òf zonder een prachtige bos bloemen geeft deze vaas extra uitstraling aan de kamer waarin ze geplaatst is.

Ontworpen door Sander Alblas, een in Gouda geboren illustrator en grafisch vormgever worden deze vazen in Nederland geproduceerd. De verschillende kleuren waarin de vaas gemaakt wordt maken het mogelijk om het ontwerp te combineren met een gebeurtenis of speciale gelegenheid.

De vazen worden gemaakt door Royal Goedewaagen, een van de oudste aardewerk fabrieken in Nederland. Royal Goedewaagen is tegenwoordig gevestigd in het Drentse Nieuw-Buinen maar het bedrijf kent een lange geschiedenis die helemaal teruggaat naar de aardewerkfabriek 'De Star' die in 1610 in Gouda opende.

De techniek die het mogelijk maakte om de vaas de Nederlandse vormen te geven hebben ze bij Royal Goedewaagen nog verder verfijnd. Er zijn ook vazen gemaakt in de vorm van de provincies Groningen en Drenthe.

Delen