Retro Borden

Retro Borden

Heinen Delfts blauw introduceert dit jaar een collectie met een zestal nieuwe Delfts Blauw borden. Deze "Retro" serie laat allerlei voor Nederlanders heel bekende scènes zien uit het recente verleden. Want nu eens geen bloemen, of molen, maar herkenbare beelden voor iedereen.

Als je opgroeide in Nederland tussen zeg 1960 en 1990 zijn dit scenes die zich in het dagelijks leven afspeelden. Het begon natuurlijk allemaal met een knetterende bromfiets ergens op je 16e, opeens werd de wereld een stuk groter.

Daarna misschien een iets grotere auto, maar uit de jaren 60 kwamen natuurlijk de hippies en hun Volkswagen busjes voorbij.

De vakantie naar Frankrijk, met een caravan langs de autoroute. Was dat vroeger nog een kleine kip caravan tegenwoordig zijn ze er in alle soorten en maten. En eenmaal aangekomen op de camping duiken de kinderen in het zwembad en kunnen hun ouders eindelijk van hun welverdiende rust genieten.

Tijdloos is natuurlijk de dag aan het strand. Want of dit nu een dag in een recent verleden is of lang geleden, zon, zee en zand blijven een onvergetelijke combinatie.

Helaas steeds langer geleden is de Elfstedentocht, want het is inmiddels 1997 sinds die voor het laatst gereden is. Toch is deze tocht die al sinds 1909 in Friesland gereden wordt iets waar elke winter nog naar uitgekeken wordt. Want je weet maar nooit.. je voelt de kou bijna van het bord afkomen.

De ontwerpen van deze Delfts blauwe borden zijn met de handgeschilderd. De afbeelding dan wordt dan via een transfer werkwijze op de borden gezet (Een soort van bedrukking).

Dit zijn geen kleine schaaltjes, met een diameter van maar liefst 26 cm zijn dit stevige borden die een eigen indruk geven aan elke kamer. De borden worden geleverd in een kartonnen doos en kunnen aan de muur gehangen worden met behulp van een (meegeleverd) stukje gebogen ijzerdraad.

Delen